Vindbackagårdens

Bed & Breakfast

Skånes vackraste städer

Skåne är landskapet som ligger längst ner i vårt avlånga land Sverige och som är fyllt av hisnande vackra städer. Det finns en stad för varje sinnesstämning att uppleva. Från medeltida byggnader till charmig storstadskänsla. Här nedan får du bekanta dig med några av Skånes vackraste städer; från charmiga småstäder till vackra naturupplevelser längs med vandringsleder. Skåne har mycket att erbjuda dig som vill besöka de vackra småstäderna både ute på landsbygden och längs med kusterna. Se till att ta vara på detta landskap och allt det har att erbjuda.

Städer som Malmö har fina utsikter

Städer i Skåne

Skånes landskap är fullt av historia och man hittar intressanta byggnader som slott, kloster och kyrkor som alla är väl värda ett besök. Det är aldrig långt mellan restaurangerna och många av dem bjuder på lokala maträtter. Mysiga små fik med uteservering är alltid tillgängliga sommartid. Här kan man ta en kopp kaffe tillsammans med något gott från bröddisken eller en glass medan man slappnar av en stund. Skånes charmiga städer har alla något att erbjuda och där finns mycket att upptäcka.

Ystad är en pittoresk småstad från 1200-talet där man hittar charmiga korsvirkeshus och smågator som slingrar sig genom staden. Känner man för att skämma bort sig hittar man Ystad Saltsjöbad med en spa-anläggning en kort promenad utanför stadskärnan. Från Ystad kan man fortsätta upp mot Österlen med små städer som mysiga Simrishamn där man kan strosa omkring och fynda i de små butikerna. Strax utanför staden hittar man härliga stränder. Även Stenshuvuds nationalpark och Glimmingehus borg är populära resmål. Närliggande Åhus ligger vackert vid vattnet, och här hittar vi också Kristianstad där man kan besöka Tivoliparken och museer.

Skåne som besöksmål

Skånes städer är fyllda av kultur och historia och tycker man om att vara ute i naturen finns vandringsleder som Söderåsens nationalpark, Kullabergs naturreservat och Verkeåns reservat som ligger i vackra omgivningar nära Brösarps backar. Skåneleden är över 100 mil lång och bjuder på skiftande miljöer i vacker natur. För den som kommer till Skåne med båt finns det gästhamnar där man kan lägga till med båt och för den badsugne finns härliga sandstränder som byter av varandra längs kustremsan.

Städer som Malmö, Helsingborg, Karlskrona och Lund är också härliga besöksmål. Kullerstensbelagda vägar tar dig till torg och trånga bakgator där man kan fynda i de lokala butikerna. Det finns gott om restauranger och caféer när man blir hungrig eller sugen på en kopp kaffe. Bilfria områden inne i städerna, loppisar på torg, härliga grönområden och större parker med odlingar som bjuder in till picknick en solig dag, är också anledningar till att komma hit. Man kan besöka festivaler och konserter för att lyssna på musik och besöka stora köpcentrum om man vill shoppa.

Det bästa med Skåne

Skåne bjuder på variation och det finns mycket att göra i Sveriges sydligaste landskap. Bedövande vacker natur med härliga möjligheter för vandring, större städer med stort utbud av nöje och shopping, mindre byar längs efter kustremsan – här finns allt. Segelbåtarna i alla de små hamnarna och möjligheten att kunna köpa färska skaldjur och fisk är också anledningar som gör det värt att utforska Skåne på djupet. Vill man köpa närodlad eller ekologiskt odlad mat finns många små gårdsbutiker att besöka.