Vindbackagårdens

Bed & Breakfast

Från Skåne till Köpenhamn

Funderar du på vart du ska åka på din nästa resa? Gör ett tidsbesparande och ekonomiskt val och välj att åka från Skåne till Köpenhamn. Det finns många olika sätt att ta sig till denna trendiga storstad, till exempel med buss, bil, färja eller tåg. Vilket alternativ du än väljer av dessa kommer du att kunna njuta av en heldag eller en weekend där utan att behöva betala så mycket. Från Skåne kommer du snabbast till Köpenhamn från Malmö, men du kan också välja att resa från till exempel Helsingborg.

Skåne till Köpenhamn med tåg

I Köpenhamn finns det något att göra för alla. Idag är det dessutom både enkelt och smidigt att resa från Skåne till Köpenhamn med tåg. Du åker från Malmös centralstation med ett direkttåg till Köpenhamns centralstation. Båda stationerna är belägna i städernas citykärnor. En resa mellan Malmö och Köpenhamn tar dryga 30 minuter, vilket gör att det är ett bra alternativ för en kortare resa såsom en dagsutflykt. Tågen går dessutom ofta. Bolagen som trafikerar denna sträcka är SJ och Öresundstågen.

Skåne ligger nära Danmark

Det är egentligen lika enkelt att resa mellan Malmö och Köpenhamn som att resa inrikes i Sverige, men med ett undantag. Med de nya lagarna för gränskontroll som infördes i Sverige i början av 2016 kan det vara bra att veta att resan tillbaka till Skåne från Köpenhamn numer tar något längre tid än ditresan. Det beror på ID-kontrollen vid Copenhagen Airport. Kom därför alltid ihåg att ta med dig ett giltigt ID när du åker mellan Malmö och Köpenhamn. Ett giltigt ID är ett pass, nordiskt körkort eller EU-godkänt ID-kort.

Andra resealternativ mellan Skåne och Köpenhamn

Vill du inte åka tåg från Skåne till Köpenhamn? Då finns det andra alternativ att välja bland. Du kan till exempel flyga från Malmö eller Ängelholm till Köpenhamn. Detta rekommenderas dock inte, då resan både blir dyrare och längre i och med att flyget mellanlandar i Stockholm. Vill du inte åka med tåg är buss istället ett bra alternativ. Denna resa tar ca 60 minuter, men kostar bara runt en hundralapp tur och retur för en vuxen. Att åka buss är med andra ord ett prisvärt alternativ.

Om du vill göra din resa mellan Skåne och Köpenhamn lite roligare kan färja vara ett resealternativ för dig. Då kan du välja att ta en färja från Helsingborg till Helsingör. Där kan du spana in Helsingör i någon timme för att sedan bege dig vidare till Köpenhamn. På färjan kan du ta med dig bilen, som du sedan tar från Helsingör till Köpenhamn. Detta tar knappa 45 minuter. Du kan också välja att åka med bilen direkt över Öresundsbron till Köpenhamn.

Åk på en weekend till Köpenhamn

Att åka utomlands är alltid roligt, men det krävs ofta både en hel del pengar och tid när man planerar en resa. Ett av de billigaste och mest tidsbesparande sätten att åka utomlands är att besöka något av våra grannländer, exempelvis Danmark. Köpenhamn, en av Nordens största städer är idag ett mycket populärt turistmål. Här finns något för alla. Du hittar shopping, mat, kultur, arkitektur och andra nöjen. Res från Skåne med bil, färja, flyg eller tåg, du väljer själv.